Om ossFamiljen består av mig, Pernilla…som är kennelmamma och Elin som är lilla kennelmamman. Elin kör gärna agility eller apportering och det älskar de. Att se en hund jobba och verkligen vara lycklig i vartenda pälsstrå är häftigt att se.
Jonna & Hannes leker, kelar och promenerar gärna med gänget. Magnus, är klapparen och fixaren.
På gården finns även 3 katter och ett gäng getter, kaniner, höns och ankor. Så hundar och valpar får “träffa” på lite olika djurarter under sin uppväxt.

Ni hittar oss i Digeshult, 3 mil från Halmstad.
Vi bor i en gammal skola som vi håller på att renovera, här finns det gott om plats för hela vårt goa gäng, både inom- och utomhus. Vi bor mer eller mindre i skogen, så vi har nära till fina grusvägar att traska runt på och 400 meter till närmaste sjö, där alla hundarna älskar att bada och skog ett stenkast från huset.
De har tillgång till 2 stora hundgårdar och går ut och in i huset som de själva vill.

Det viktigaste för mig är att hundarna har bra mentalitet, är friska och sunda. De funkar på agility, spår, apportering och lydnad men framför allt är de och ska vara familjemedlemmar! Inget är viktigare än att man trivs bra med sin livskamrat och att även han/hon känner detta!

Jag skaffade min första hund när jag var 19, en ljus Golden vid namn Poppie….den klokaste, finaste hund man kan tänka sig och när hon vandrade vidare kände jag en stor sorg att jag inte tagit valpar på henne så man haft en del av henne kvar. När jag 2004 köpte Tuffan, ännu en klok underbar Golden…kom jag ihåg vad jag lovade mig själv..å där startade allting. Nu har vi haft ett gäng kullar och har nog världens bästa köpare.
Under sommarmånaden bjuder vi in till “valpträff”, så det är en blandad kompott som kommer, allt från de äldre till små valpar. Jätte kul att få träffa alla igen och inte minst lika viktigt att följa upp vad man avlat fram. Än så länge är jag mer än nöjd.

Är du också sugen på en livskamrat att mysa och jobba med, så finns vi här!
pernilla@digeshult.se